קאנום גלואיי – kanom gluay ממתק תאילנדי מסורתי של קרם בננה וקוקוס מאודה

השנה יצא לי להגיע לתאילנד בדיוק ליום הילד,
יום הילד נחגג בתאילנד בשבת השנייה של ינואר בכל שנה.
בשפה התאית הוא נקרא wan dek, ונחגג בפעילויות כייפיות לילדים.

אני נזכר איך בעצמי בתור ילד הייתי מחכה ליום הזה,
יום שכולו מלא בפעילויות של כיף, צעצועים במתנה ומלאאאא אוכל טעים.
הייתי דוחק באמא שלי שנצא אל ההמון, 
בכל זאת בנגקוק… מלאה בילדים בכל מקום.

ואיפה שיש ילדים יש גם מתוקים.
בתאילנד הממתקים המסורתיים מבוססים על פרי הקוקוס במגוון וריאציות.
חלב קוקוס, קרם קוקוס, בשר הקוקוס, סוכר קוקוס וכו' – הכל טרי כמובן.
אנחנו משתמשים בכל החלקים לשימושים שונים 
אבל לרוב במתוקים נשתמש בקוקוס צעיר או מדיום,
לעומת תבשילים שבהם נשתמש בקוקוס בוגר.

בישראל לא ניתן להשיג קוקוס טרי במצב מספק
ובכל זאת, לכבוד יום הילד ממש התחשק לי לפנק אתכם במתכון לממתק תאילנדי מסורתי
אז יצאתי לפינת הרחוב לחנות שמתמחה במתוקים מסורתיים וביקשתי שילמד אותי.
הכנו יחד כמה סוגים של מתוקים וכאן אני רוצה לשתף במתכון שבו לא נדרש קוקוס טרי כך שתוכלו ליישם בארץ.

 קבלו את הקאנום גלואיי – kanom gluai
כוסיות קרם קוקוס ובננה מאודות.

* בתאילנד מגוונים על אותו מתכון בסיס ומוסיפים במקום הבננה גם דלעת או טארו מאודים ורכים.

* באופן מסורתי מערבבים את כל החומרים ומאדים בכוסיות חרס קטנות,
לדעתי ניתן להחליף את כוסיות החרס בכוסיות אלומניום קטנות כמו של קאפקייק
או פשוט לאדות בתוך ספלונים של אספרסו, תתנסו ושתפו אותי איך יצא לכם.

* במתכון משתמשים באבקת ארוורוט – errowroot flour – זוהי אבקה משורש בשם זה והיא מיועדת להסמכה.
אני מאמין שניתן להשיג אותה בחנויות שמביאות מוצרי מזון מהמזרח ואולי גם בחנויות טבע.
מבטיח לחפש עבורכם את הדרך הקלה להשיג אותה כשאחזור לישראל באביב ולעדכן כמובן.

* הכמויות במתכון הן הכמויות המדוייקות כמו שלימד אותי בעל החנות, זוהי כמות יחסית גדולה עבור שימוש ביתי, ועם זאת למען הדיוק החלטתי להגיש לכם את המתכון כפי שהוא כדי שתוכלו להחליט באיזו כמות תרצו להכין.
אגב – ניתן גם להקפיא אותם והם יהפכו לממתקים קרים נפלאים.

שנתחיל?

רכיבים:

7 בננות בשלות קטנות (3-4 בננות ישראליות)
68 גרם קמח אורז
17 גרם אבקת ארורוט (errowroot flour)
80 מ"ל סוכר
2.5 מ"ל מלח
170 מ"ל חלב קוקוס מרוכז

הכנה:
1) מערבבים את כל החומרים יחד מלבד הבננות

2) מועכים את הבננות ומוסיפים גם אותן לתערובת ומערבבים היטב.
בתאילנד משתמשים בסיר אידוי גדול מאוד ובתוכו מפזרים את צלוחיות החרס שלתוכן שופכים את התערובת.

3) מאדים תחילה את הצלוחיות כשהן ריקות על אש בינונית כדי לחמם אותן , הן צריכות להיות חמימות למגע (אבל לא רותחות ולא רטובות מהאדים) ואם מצטברים מים אז מוציאים מהן אחת אחת בעזרת מלקחיים.

4) כשהצלוחיות חמימות מערבבים שוב את התערובת (חשוב לערבב היטב לפני כל שימוש) ויוצקים לתוך כל צלוחית עד הסוף.

5) סוגרים את המכסה של הסיר ומאדים כ-10 דקות.
כשמוכן זה אמור להיות יבש למגע, כלומר כבר לא רך ונוזלי. יתכן שיהיו על זה מים מהאידוי – פשוט לשפוך מהן את המים.
מוציאים את הצלוחיות מהסיר ומצננים.
במידה ועשיתם כמות גדולה תוכלו לעשות בכמה סבבים.
במקרר ניתן לשמור עד שבוע.


הכנתם את המתכון? נשמח לראות את היצירות שלכם באינסטגרם!
צלמו תמונה והוסיפו את ההאשטאג jaithaicooking#
תייגו אותנו בסטורי jai_thai_cooking@ ונשמח לפרגן לכם (:

בקהילת הפייסבוק: משוגעים על אוכל תאילנדי  פו מדגים בלייב הכנה של מגוון מנות תאילנדיות
מוזמנים להצטרף ולשאול אותנו שם כל שאלה 🙂

רוצים ללמוד איך להכניס את הטעמים של תאילנד למטבח שלכם?
הצטרפו לקורס >>   פותחים שולחן תאילנדי עם פו סינגהארט

Facebook Comments

כתיבת תגובה