גלידת קוקוס בסגנון תאילנדי

גלידת קוקוס מתוקה ומרעננת היא הדבר המושלם ביותר ביום קיץ חם!
ובתאילנד, שבה רוב ימי השנה קיץ וחם, ילדים ומבוגרים מכל הגילאים מתאספים ליד עגלת הגלידה ומחכים לתורם לבחור את הטעמים והתוספות.
הטעם הפופולארי ביותר הוא הקוקוס אבל אפשר גם למצוא טעמים של גלידת דוריאן וגלידת טארו.

גלידת קוקוס תאילנדית גלידת קוקוס תאילנדית

בתאי אומרים "איי טים גאטי" (גלידת חלב קוקוס)

הבסיס של הגלידה הוא כמובן חלב קוקוס, לפעמים יש בתוכה תוספות כמו חתיכות של פרי הג'קפרוט או בשר קוקוס צעיר ואפילו שעועית.
אפשר לבחור מגוון תוספות (toppings) כמו אורז דביק, בוטנים קלויים, עדשי מונג קריספיים, חלב מרוכז, בשר קוקוס טרי, תירס ועוד.
ההגשה יכולה להיות בכוס, בגביע, בקליפת אגוז קוקוס וגם בין שתי פרוסות לחם או בלחמניה – מה שנראה כמו גלידה בסנדוויץ' בסגנון תאילנדי.

עבור מי שגדלו בתאילנד נשארת לתמיד הנוסטלגיה והשמחה למראה עגלת גלידת הקוקוס שמחכה לילדים ביציאה מבתי הספר, אבל אפשר למצוא עגלות רחוב שמוכרות גלידת קוקוס בהכנה ביתית כמעט בכל מקום בתאילנד – ברחובות בנגקוק הסואנים, בכניסות לפארקים, בדרכים הצדדיות של כפרים מנומנמים ברחבי תאילנד וגם בכניסה לסופרמרקטים הגדולים ולשווקים.
העלות היא בדרך כלל כ 20 בהאט למנת גלידה והטעם גן עדן.


גלידת קוקוס תאילנדית

רכיבים:
500 מ"ל חלב קוקוס
1/3 כוס סוכר (אפשר פחות או יותר לפי המתיקות הרצויה)
1 כף קורנפלור
1/4 כפית מלח

הוראות הכנה:
1) 
מכניסים את כל הרכיבים יחד לתוך סיר קטן ומערבבים היטב עם מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה.
2) מדליקים אש נמוכה-בינונית ומחממים את הסיר תוך כדי ערבוב מתמיד עד שזה מסמיך מעט.
חשוב לשים לב לערבב כל הזמן ולא להרתיח.
3) 
סוגרים את האש ונותנים לתערובת להצטנן לגמרי (אפשר לשים את הסיר בתוך קערה של מים קרים עם קרח כדי לצנן מהר יותר)
4) מעבירים את התערובת לקופסא אטומה עם מכסה ומכניסים להקפאה ללילה (8 שעות)
5) מוציאים מהמקפיא ובעזרת סכין חדה חותכים את העיסה לקוביות קטנות ומעבירים למעבד מזון, טוחנים היטב עד שאין גושים ומחזירים לקופסא האטומה לעוד 4 שעות (או עד שקופא שוב לגמרי).
6) לאחר 4 שעות הגלידה מוכנה ואפשר להנות ממנה כמו שהיא או להגיש עם תוספות כמו בתאילנד על מצע של אורז דביק, עם חתיכות של בשר קוקוס טרי ובוטנים קלויים מעל.
7) בתאבון ובהנאה 🙂


הכנתם את המתכון? נשמח לראות את היצירות שלכם באינסטגרם!
צלמו תמונה והוסיפו את ההאשטאג jaithaicooking#
תייגו אותנו בסטורי jai_thai_cooking@ ונשמח לפרגן לכם (:

בקהילת הפייסבוק: משוגעים על אוכל תאילנדי  פו מדגים בלייב הכנה של מגוון מנות תאילנדיות
מוזמנים להצטרף ולשאול אותנו שם כל שאלה 🙂

רוצים ללמוד איך להכניס את הטעמים של תאילנד למטבח שלכם?
הצטרפו לקורס >>   פותחים שולחן תאילנדי עם פו סינגהארט

Facebook Comments

כתיבת תגובה