בלוג

תאילנד ארץ הקוקוס

קוקוס

תאילנד היא ארץ הקוקוסים 🌴🥥🌴🥥 קוקוס בשפה התאית: מא-פראו. תאילנד התברכה ברצועת חוף ארוכה ושפע של איים שטופי שמש, שם עצי הקוקוס גדלים להם במזג אויר טרופי, חם וגשום. בתרבות התאילנדית הקוקוס משמש בחיי היומיום במגוון אופנים: מהגזע והענפים בונים בתים ורהיטים, מקליפות הקוקוס יוצרים כלי בית וכלי בישול, מהענפים העלים והסיבים יוצרים גגות ומחצלות. … המשך קריאה

איך להכין אורז תאילנדי מאודה בסיר אורז חשמלי

איך להכין אורז בסיר אורז חשמלי

תאילנדים אוכלים אורז כל יום – לפעמים אפילו 3 פעמים ביום! גדל בתאילנד במשך אלפי שנים עם מגוון של יותר מ 3500 זנים שונים של אורז בתוך גבולות תאילנד בלבד. חלקם מתורבתים וחלקם פראיים, לאורז יש מקום של כבוד בתרבות התאילנדית והוא מהווה מרכיב מרכזי במטבח ובתזונה התאילנדית. בכל רחבי תאילנד במטבח הביתי, במסעדה או … המשך קריאה

עשבי התבלין התאילנדים – גלנגאל, למון גראס וקפיר ליים + וידאו

עשבי התבלין התאילנדים - גלנגאל, למון גראס וקפיר ליים

עשבי תבלין נמצאים בשימוש תדיר בבישול התאילנדי, והם נותנים את הניחוחות והטעמים האקזוטיים האופיניים כל כך למטבח התאי. יש להם אינספור איכויות רפואיות, והשילובים בינהם נלקחים בחשבון בכל מנה ובכל אחד מהמתכונים התאילנדים המסורתיים שעוברים מדור לדור. בפוסט הזה נתמקד בשלושה מהם: שורש גלנגאל, למון גראס וקפיר ליים. ובפוסטים הבאים נדבר גם על בזיל תאילנדי, … המשך קריאה

סלט פומלה תאילנדי yam som oh – מתכון+וידאו

סלט פומלה תאילנדי

קלה להכנה וטעימה להפליא! סלט פומלה תאילנדי היא מנה קלאסית מהמטבח התאילנדי כאן בתאילנד יש לנו פומלות בשפע וזו סיבה מעולה להכין סלט פומלה תאילנדי. אם יצא לכם לטייל בצפון תאילנד בוודאי ראיתם בצידי הכבישים את הפומלות מסודרות לגובה כמו הרים בדוכני הרחוב ובטנדרים מזדמנים שמציעים את מרכולתם למכירה. סלט פומלה תאילנדי הוא חלק מהמטבח … המשך קריאה

מהם הרטבים שלוקחים חלק בבישול התאילנדי?

יצא לכם פעם לעמוד במכולת אסייתית מול המדף המלא במוצרים זרים ולא לדעת מה לבחור? איך משתמשים בזה? מה הטעם של זה? ומה ניתן בכלל לבשל עם זה? בבישול התאילנדי משתמשים בשלושה רטבים עיקריים: רוטב דגים, רוטב סויה בהיר ורוטב צדפות (או רוטב פטריות) את שלושת אלו תמצאו תמיד בכל מטבח תאילנדי, והם לוקחים חלק … המשך קריאה

קהאו סוי – קארי נודלס של צפון תאילנד

אם יש מנה שהיא הפיוז'ן פוד האולטימטיבי זו ללא ספק תהיה מנת הדגל של צפון תאילנד – קהאו סוי ואם יצא לכם לבקר בצפון תאילנד ובצ'יאנג מאי, בטוח גם טעמתם אותה. ואם לא – אז הנה לכם המלצה חמה להיכרות עם מנה מקומית, עשירה ומחממת בטעמים ומרקמים קונטראסטים: קהאו סוי – הקארי של צפון תאילנד … המשך קריאה

בננה מטוגנת בציפוי קריספי | Gluai kheak

לכבוד חנוכה החלטנו לפנק אתכם במתכון אהוב עלינו במיוחד- בננה מטוגנת בציפוי קריספי עם זרעי שומשום ושבבי קוקוס. בתאילנד זהו אוכל רחוב נפוץ שאוכלים כחטיף בין הארוחות, ומכיוון שהוא מטוגן בשמן בטיגון עמוק הוא מתאים לנו בדיוק בבית התאילנדי-ישראלי שלנו כמאכל לחנוכה. בשפה התאית "גלואי" זה בננה ו"קהאק" הוא כינוי לאנשים ממוצא דרום אסייתי כך … המשך קריאה

בוטנים במטבח התאילנדי ומתכון לחטיף רחוב

רבים טועים לחשוב שבוטנים או חמאת בוטנים הם מרכיב מרכזי במטבח התאילנדי, או שאם רק מוסיפים בוטנים לסלט, לנודלס או לתבשילים אז זה יקבל את "הטעם התאילנדי". לפעמים אפילו קוראים לזה 'רוטב בוטנים תאילנדי' כשהכוונה היא בדרך כלל לרוטב הבוטנים המלאזי שבו טובלים את שיפודי הסאטה. למעשה במטבח התאילנדי משתמשים בבוטנים קלויים במנות ומטבלים שונים … המשך קריאה

בננות בחלב קוקוס מתוק | kluai buat chi

גלואי בואט צ'י - בננות בחלב קוקוס

בתאילנד הקונספט של קינוח בסיום הארוחה לא ממש קיים, ואם כן אז זה יהיה לרוב פירות טריים. המתוקים התאילנדים נאכלים כחטיף בין הארוחות או כארוחה בפני עצמה, והם לרוב יהיו מבוססים על מרכיבים כגון קוקוס וחלב קוקוס, אורז ופירות או ירקות. הקינוח שלפניכם הוא מהיר הכנה, עם מרכיבים פשוטים וזמינים ומתאים לכל ארוחה ולכל עונה. … המשך קריאה