בלוג

קהאו סוי – קארי נודלס של צפון תאילנד

אם יש מנה שהיא הפיוז'ן פוד האולטימטיבי זו ללא ספק תהיה מנת הדגל של צפון תאילנד – קהאו סוי ואם יצא לכם לבקר בצפון תאילנד ובצ'יאנג מאי, בטוח גם טעמתם אותה. ואם לא – אז הנה לכם המלצה חמה להיכרות עם מנה מקומית, עשירה ומחממת בטעמים ומרקמים קונטראסטים: קהאו סוי – הקארי של צפון תאילנד … המשך קריאה

בננה מטוגנת בציפוי קריספי | Gluai kheak

לכבוד חנוכה החלטנו לפנק אתכם במתכון אהוב עלינו במיוחד- בננה מטוגנת בציפוי קריספי עם זרעי שומשום ושבבי קוקוס. בתאילנד זהו אוכל רחוב נפוץ שאוכלים כחטיף בין הארוחות, ומכיוון שהוא מטוגן בשמן בטיגון עמוק הוא מתאים לנו בדיוק בבית התאילנדי-ישראלי שלנו כמאכל לחנוכה. בשפה התאית "גלואי" זה בננה ו"קהאק" הוא כינוי לאנשים ממוצא דרום אסייתי כך … המשך קריאה

בוטנים במטבח התאילנדי ומתכון לחטיף רחוב

רבים טועים לחשוב שבוטנים או חמאת בוטנים הם מרכיב מרכזי במטבח התאילנדי, או שאם רק מוסיפים בוטנים לסלט, לנודלס או לתבשילים אז זה יקבל את "הטעם התאילנדי". לפעמים אפילו קוראים לזה 'רוטב בוטנים תאילנדי' כשהכוונה היא בדרך כלל לרוטב הבוטנים המלאזי שבו טובלים את שיפודי הסאטה. למעשה במטבח התאילנדי משתמשים בבוטנים קלויים במנות ומטבלים שונים … המשך קריאה

בננות בחלב קוקוס מתוק | kluai buat chi

קינוח תאילנדי

בתאילנד הקונספט של קינוח בסיום הארוחה לא ממש קיים, ואם כן אז זה יהיה לרוב פירות טריים. המתוקים התאילנדים נאכלים כחטיף בין הארוחות או כארוחה בפני עצמה, והם לרוב יהיו מבוססים על מרכיבים כגון קוקוס וחלב קוקוס, אורז ופירות או ירקות. הקינוח שלפניכם הוא מהיר הכנה, עם מרכיבים פשוטים וזמינים ומתאים לכל ארוחה ולכל עונה. … המשך קריאה

מטבל בוטנים ושומשום שחור – מתכון מצפון תאילנד

בכפר קטן בצפון תאילנד בו אנחנו מבקרים כעת ישנו מטבל בוטנים ושומשום ייחודי שלא יצא לנו לפגוש במקומות אחרים בתאילנד. אוכלים אותו עם ירקות טריים בדגש על עלים ירוקים ופרחי מאכל מקומיים. הבסיס שלו הוא פרי התמרינד וסוכר דקלים,  וכאן מכינים אותו מפרי התמרינד המקומי שגדל בסביבה.  כבר טעמנו אותו בכמה וריאציות אצל אנשים שונים שהכינו אותו אבל הגירסה שהכי אהבנו … המשך קריאה

מרק טום יאם קונג (שרימפס)

טום יאם

"כשאני מתחיל להרגיש חולה הדבר הראשון שעולה לי במחשבה זה טום יאם! שיעול, כאב ראש וחוסר חיוניות – תנו לי קערה חמה של טום יאם עם אורז וזה מושלם בשבילי. כבר מהריח אני מיד נזכר עד כמה האוכל התאילנדי מחובר לרפואה העממית. למעשה האוכל ועשבי התבלין הרפואיים התאילנדים בלתי ניתנים להפרדה כיוון שרוב המרכיבים שמשתמשים … המשך קריאה

קאנום גלואיי – kanom gluay ממתק תאילנדי מסורתי של קרם בננה וקוקוס מאודה

השנה יצא לי להגיע לתאילנד בדיוק ליום הילד, יום הילד נחגג בתאילנד בשבת השנייה של ינואר בכל שנה. בשפה התאית הוא נקרא wan dek, ונחגג בפעילויות כייפיות לילדים. אני נזכר איך בעצמי בתור ילד הייתי מחכה ליום הזה, יום שכולו מלא בפעילויות של כיף, צעצועים במתנה ומלאאאא אוכל טעים. הייתי דוחק באמא שלי שנצא אל ההמון,  … המשך קריאה

אורז

פוסט בלוג על אורז,
על הקשר בינו לבין תרבות האכילה התאילנדית
ועל איך כל הקונספט הזה משפיע על כך שארוחה תאילנדית
הופכת להיות מסיבה של טעמים, ניחוחות ומרקמים המשך קריאה