סלט אננס תאילנדי קייצי ומרענן – יאם ספארוד

 

מתוקים וקריספיים שנאכלים טריים או חמצמצים שמתאימים לבישול, האננס הינו אחד הפירות הפופולריים ביותר במטבח התאילנדי שנותנים לו את הניחוח האקזוטי האופייני לו.

יש מגוון רחב של זנים שאותם ניתן להשיג בתאילנד כל השנה, ורבים אף מגדלים אותם בגינת המאכל הביתית, לצד שאר עשבי תבלין כמו צ'ילי, למון גראס, גלנגאל, עצי קפיר ליים ועוד- מה שהופך אותם למרכיב מרכזי במטבח התאילנדי הודות לשפע ולזמינות שלו.

למרות שרבות מהמנות התאילנדיות המסורתיות לא מכילות אננס,
המטבח התאילנדי הביתי עושה שימוש באננס במגוון גדול של מנות קארי, מרקים, רטבים ועוד.

אז איך משתלב האננס באוכל התאילנדי?

אורז מוקפץ עם אננס היא אחת המנות המוכרות ביותר מהמטבח התאילנדי,
מנה נוספת שאהובה מאוד על התאילנדים היא קארי חריף של פירות ים עם אננס שנותן את החמצמצות.
ויש עוד המון מנות בהן משתלב אננס עם דגים, עם בשרים או סלטים (יאם), קינוחים, חטיפים ועוד כל מיני מנות שיפתיעו אתכם.

הנה מתכון לסלט יאם אננס מרענן, שמתאים במיוחד לעונה הזו.

יאם (סלט) אננס תאילנדי

רכיבים:
חצי אננס גדול או אננס קטן אחד שלם
5-7 בצלצלים סגולים קטנים
3 ענפים של בצל ירוק
1-2 צ'ילי חריף (לבחירתכם ולפי רמת החריפות שאתם אוהבים)
חופן עלי נענע
8-10 אגוזי קשיו או בוטנים
לרוטב:
1 כף רוטב דגים
חצי כף סוכר חום
כף מיץ ליים או לימון.

סלט אננס תאילנדי

 

הכנה:
1. חותכים את האננס לקוביות קטנות ומשרים במי מלח לכמה רגעים
(הכוונה לקערת מים עם כפית מלח, מערבבים יחד כדי לנטרל את החומציות החומציות ומוציאים אחרי כמה דקות)
2. חותכים את הבצלצלים, הצ'ילי והבצל הירוק לחתיכות קטנות.
3. מסננים את האננס ממי המלח ומערבבים בקערה יחד עם הבצלצלים, הצ'ילי והבצל הירוק.
4. בקערה נפרדת מערבבים את כל רכיבי הרוטב וטועמים, ואם צריך מתקנים.
5. קוצצים את עלי הנענע, מוסיפים אותם לרוטב ומערבבים היטב, ואת הרוטב שופכים על הסלט.
6. על מחבת קולים מעט את אגוזי הקשיו או הבוטנים וכשהם מוכנים מעבירים לעלי ומכתש ושוברים אותם מעט כדי לפתוח את הטעמים,
מפזרים מעל הסלט ומערבבים הכל יחד.
7. זהו, מוכן. בתאילנד מגישים לצד אורז ואוכלים יחד.

בישול שמח 😊
פו סינגהנארט


הכנתם את המתכון? נשמח לראות את היצירות שלכם באינסטגרם!
צלמו תמונה והוסיפו את ההאשטאג jaithaicooking#
תייגו אותנו בסטורי jai_thai_cooking@ ונשמח לפרגן לכם (:

בקהילת הפייסבוק: משוגעים על אוכל תאילנדי  פו מדגים בלייב הכנה של מגוון מנות תאילנדיות
מוזמנים להצטרף ולשאול אותנו שם כל שאלה 🙂

רוצים ללמוד איך להכניס את הטעמים של תאילנד למטבח שלכם?
הצטרפו לקורס >>   פותחים שולחן תאילנדי עם פו סינגהארט

Facebook Comments

כתיבת תגובה