יאם אננס

סלט אננס תאילנדי אביבי ומרענן – יאם ספארוד

 

מתוקים וקריספיים שנאכלים טריים , או חמצמצים שמתאימים לבישול,
האננס הינו אחד הפירות הפופולריים ביותר במטבח התאילנדי שנותנים לו את הניחוח האקזוטי האופייני לו.

יש מגוון רחב של זנים שאותם ניתן להשיג בתאילנד כל השנה, ורבים אף מגדלים אותם בגינת המאכל הביתית,
לצד שאר עשבי תבלין כמו צ'ילי, למון גראס, גלנגאל, עצי קפיר ליים ועוד-
מה שהופך אותם למרכיב מרכזי במטבח התאילנדי הודות לשפע ולזמינות שלו.

למרות שרבות מהמנות התאילנדיות המסורתיות לא מכילות אננס,
המטבח התאילנדי הביתי עושה שימוש באננס במגוון גדול של מנות קארי, מרקים, רטבים ועוד.

אז איך משתלב האננס באוכל התאילנדי?
אורז מוקפץ עם אננס היא אחת המנות המוכרות ביותר מהמטבח התאילנדי,
מנה נוספת שאהובה מאוד על התאילנדים היא קארי חריף של פירות ים עם אננס שנותן את החמצמצות.
ויש עוד המון מנות בהן משתלב אננס עם דגים, עם בשרים או סלטים (יאם), קינוחים, חטיפים ועוד כל מיני מנות שיפתיעו אתכם.

בפוסט הזה אני רוצה לשתף במתכון לסלט יאם אננס מרענן, שמתאים במיוחד לעונה האביבית הזו.

יאם (סלט) אננס תאילנדי

מרכיבים:
חצי אננס גדול או אננס קטן אחד שלם
5-7 בצלצלים סגולים קטנים
3 ענפים של בצל ירוק
1-2 צ'ילי חריף (לבחירתכם ולפי רמת החריפות שאתם אוהבים)
חופן עלי נענע
8-10 אגוזי קשיו
לרוטב:
1 כף רוטב דגים
חצי כף סוכר חום
כף מיץ ליים או לימון.

הכנה:
1. חותכים את האננס לקוביות קטנות ומשרים במי מלח.
2. חותכים את הבצלצלים, הצ'ילי והבצל הירוק לחתיכות קטנות.
3. מסננים את האננס ממי המלח ומערבבים בקערה יחד עם הבצלצלים, הצ'ילי והבצל הירוק.
4. בקערה נפרדת מערבבים את כל רכיבי הרוטב וטועמים, ואם צריך מתקנים.
5. קוצצים את עלי הנענע, מוסיפים אותם לרוטב ומערבביםהיטב,  ואת הרוטב שופכים על הסלט.
6. על מחבת קולים מעט את אגוזי הקשיו וכשמוכנים מעבירים לעלי ומכתש ומעט שוברים אותם, מפזרים מעל הסלט ומערבבים הכל יחד.
7. זהו, מוכן. בתאילנד מגישים לצד אורז ואוכלים יחד.

בישול שמח 😊
פו סינגהנארט

נ.ב
בקבוצת הפייסבוק שלי – מבשלים תאילנדי עם פו סינגהנארט
מופיע סרטון בו אני מדגים איך אני עושה את זה, מוזמנים 🙂

לקבלת עדכון על פוסטים חדשים מהבלוג הכניסו פרטים כאן

הסדנאות הקרובות:

הסדנאות עוברות לאונליין.
מוזמנים להירשם לרשימת התפוצה לעידכונים במייל

סגירת תפריט