מהם הרטבים שלוקחים חלק בבישול התאילנדי?

יצא לכם פעם לעמוד במכולת אסייתית מול המדף המלא במוצרים זרים ולא לדעת מה לבחור?
איך משתמשים בזה? מה הטעם של זה? ומה ניתן בכלל לבשל עם זה?

בבישול התאילנדי משתמשים בשלושה רטבים עיקריים:
רוטב דגים, רוטב סויה בהיר ורוטב צדפות (או רוטב פטריות)
את שלושת אלו תמצאו תמיד בכל מטבח תאילנדי, והם לוקחים חלק בכל מיני וריאציות כמעט בכל המנות.

רוטב דגים (נאם פלא)
זהו מרכיב הטעם הכי חשוב ומרכזי בבישול תאילנדי, שמככב בכל המנות התאילנדיות.
הארומטיות והמליחות באוכל התאילנדי מגיעה מהרוטב המיוחד הזה,
שעשוי מדגים קטנים מותססים במרינדת מלח וסוכר בתהליך ארוך.
הוא נפוץ בכל רחבי תאילנד וגם במדינות נוספות בדרום מזרח אסיה.
זהו מרכיב כל כך ייחודי, חיוני ובלתי ניתן להחלפה שפשוט אי אפשר בלעדיו באוכל תאילנדי.
בארץ ניתן למצוא רטבי דגים ממגוון מותגים תוצרת תאילנד בסופרמרקטים, בשווקים ומכולות אסייתיות.

רוטב צדפות או רוטב פטריות (צמחוני וכשר)
רוטב כהה וסמיך עם טעם עשיר שמגיע מהשפעת הבישול הסיני על המטבח התאילדי,
משמש לתיבול מוקפצים של ירקות, בשר, נודלס ומאכלי ים.
עשוי מרכז צדפות או פטריות שיטאקה עם מלח וסוכר, ומעובה עם קורנפלור.
הרוטב התאילנדי שונה מעט מהרוטב מהסיני ומאופיין בטעם יותר מודגש של צדפות ופחות מליחות.
חשוב לשמור אותו בקירור לאחר הפתיחה.

רוטב סויה בהיר
רוטב הסויה התאילנדי שונה בטעם מרוטב סויה יפני או קוריאני, והוא הכי מתאים לבישול התאילנדי,
אבל אם אתם לא מוצאים אותו תוכלו להשתמש בכל רוטב סויה אחר, הטעם יהיה שונה מעט מהמנה התאילנדית המקורית.

רוטב סויה כהה – רוטב נוסף וייחודי שנמצא בשימוש במטבח התאילנדי 

רוטב סמיך, כהה וכמעט שחור עם טעם מיוחד וחזק של כרמל שרוף, מליחות ומתיקות.
הוא לא נמצא בשימוש נפוץ כמו רוטב הסויה הבהיר אבל במנות המוקפצים שהוא מופיע בהן אין
לו תחליף למשל במנת הנודלס פאד סי-יו או במרק הנודלס המפורסם – קואיטייאו.
גם כאן רוטב מתוצרת תאילנד מומלץ על פני אחרים בגלל הרכב הטעמים הייחודי שמתאים למנות התאילנדיות.בסרטון הבא פו מסביר על הרטבים השונים ומראה איך הם נראים:

בקהילת הפייסבוק: מבשלים תאילנדי עם פו סינגהנארט פו מדגים בלייב שימוש ברטבים במגוון מנות
מוזמנים להצטרף ולשאול אותנו שם כל שאלה 🙂

רוצים ללמוד איך להכניס את הטעמים של תאילנד למטבח שלכם?
היכנסו לכאן >> פותחים שולחן תאילנדי עם פו סינגהארט

Facebook Comments

כתיבת תגובה