חטיף בוטנים תאילנדי

רבים טועים לחשוב שבוטנים או חמאת בוטנים היא מרכיב מרכזי במטבח התאילנדי
או שאם רק מוסיפים רוטב בוטנים לסלטלנודלס או לתבשילי בשר 
אז זה יקבל את "הטעם התאילנדי". 

לפעמים אפילו קוראים לזה 'רוטב בוטנים תאילנדי
כשבדרך כלל הכוונה לרוטב הבוטנים המאלזי (ממאלזיהשמשמש לשיפודי הסטאי. 

למעשה במטבח התאילנדי משתמשים בבוטנים גרוסים במנות או מטבלים שונים
ומתייחסים אליהם כאל אחד מתוך מגוון מרכיבים שקיימים ולא כמשהו מרכזי

כשמשתמשים בהם להכנת רטבים לסלטים טריים ומטבלים 
הם יופיעו בצורתם הקלויהללא מלחוגרוסים במרקם גס וגרגרי.

ניתן גם להוסיף אותם למרקים (ללא הקליפה הקשה)
והם יוסיפו קראנצ'יות וטעם.

אחד מחטיפי הרחוב האהובים עלי בתאילנד הוא בוטנים 
אנחנו נוהגים לבשל אותם במים עם מלח עד לריכוך 
כשפותחים אותם הקליפה הפנימית הופכת לסגולה ורכה 
ואפשר לאכול את כל התוכן.  

ממש קל ופשוט להכין אותם בבית 
והם מושלמים לערב חורפי. 
מים, מלח, בוטנים בקליפתם 
בלי כמויות מדוייקות, לכו עם הרגש… 

פשוט תנסו…  

שתפו אותי אם אהבתם ומוזמנים לכל שאלה
פו סינגהנארט 

לקבלת עדכון על פוסטים חדשים מהבלוג הכניסו פרטים כאן

הסדנאות הקרובות:

הסדנאות עוברות לאונליין.
מוזמנים להירשם לרשימת התפוצה לעידכונים במייל

סגירת תפריט