בוטנים במטבח התאילנדי ומתכון לחטיף רחוב

רבים טועים לחשוב שבוטנים או חמאת בוטנים הם מרכיב מרכזי במטבח התאילנדי,
או שאם רק מוסיפים בוטנים לסלט, לנודלס או לתבשילים אז זה יקבל את "הטעם התאילנדי".

לפעמים אפילו קוראים לזה 'רוטב בוטנים תאילנדי' כשהכוונה היא בדרך כלל לרוטב הבוטנים המלאזי
שבו טובלים את שיפודי הסאטה.

למעשה במטבח התאילנדי משתמשים בבוטנים קלויים במנות ומטבלים שונים
ומתייחסים אליהם כאל אחד מתוך מגוון מרכיבים שמשמשים בבישול התאילנדי ולא כמרכיב מרכזי.

 

כשמשתמשים בהם להכנת מטבלים או רטבים לסלטים טריים הם יופיעו בצורתם הקלויה ללא מלח,
כתושים במרקם גס או גרגרי, ופעמים רבות רק חצויים.
ניתן גם להוסף אותם שלמים (ללא הקליפה הקשה) למרקים ותבשילים, לתת להם להתבשל בפנים והם יוסיפו קראנצ'יות וטעם.
לפעמים הם מוגשים לשולחן גרוסים במרקם גס כתוספת שמפזרים מעל מרק נודלס (קואיטייאו) או מנת נודלס כמו הפאד תאי.

 

אחד מחטיפי הרחוב הנפוצים והאהובים בתאילנד הוא בוטנים מבושלים.
נוהגים לבשל אותם שלמים עם הקליפה הקשה במים ומלח עד לריכוך,
וכשפותחים אותם הקליפה הפנימית הופכת סגולה ורכה ואפשר לאכול את כל התוכן.

ממש קל ופשוט להכין אותם בבית והם מושלמים לערב חורפי.
מכניסים לסיר בוטנים בקליפתם ומכסים במים
מוסיפים כף מלח
מבשלים יחד למשך 30-40 דקות

כשמוכן מסננים את המים ומגישים עם הקליפה, מפצחים ואוכלים.

 

 

כתוב/כתבי תגובה