בננה מטוגנת תאילנדית – חטיף רחוב תאילנדי

לכבוד חנוכה החלטנו לפנק אתכם במנה אהובה עלינו במיוחד – בננה מטוגנת תאילנדית בציפוי קריספי עם זרעי שומשום ושבבי קוקוס.
בתאילנד זהו אוכל רחוב נפוץ שאוכלים כחטיף בין הארוחות, ומכיוון שהוא מטוגן בשמן בטיגון עמוק הוא מתאים לנו בדיוק בבית התאילנדי-ישראלי שלנו כמאכל לחנוכה.

בשפה התאית "גלואי" זה בננה ו"קהאק" הוא כינוי לאנשים ממוצא דרום אסייתי כך שהמנה הזו היא ככל הנראה השפעה מוסלמית שהגיע למטבח התאילנדי.

בתאילנד משתמשים למנה הזו בבננה מסוג glaui namwa

בננה תאילנדית בננה תאילנדית קטנה

אלו בננות קטנות ושמנמנות עם צלעות מחודדות ומשתמשים בהן כשהן צהובות ועדין מעט ירוקות.
אבל בארץ לא יצא לנו לפגוש אותן אז תוכלו להשתמש בבננות הרגילות שתמצאו.
הבננות צריכות להיות מתוקות אבל לא בשלות מידי כיוון שהבננה צריכה לשמור על הצורה והמרקם, אז בננות צהובות ובשלות יהיו טובות.
כאן השתמשנו בשני הסוגים ושניהם יצאו נהדר, השוני הוא במרקם של הבננה עצמה.

הכי חשוב שיהיה קריספי

התאילנדים מעריכים את המנה הזו לפי הקריספיות שלה.
וכאן חשוב גם להדגיש שהחלקיקים הקטנים של הבלילה שמטפטפים אל השמן הרותח בזמן שמכניסים את הבננות הם החלק האהוב ולא מוותרים עליו!
החלקיקים הקריספיים האלו – הם הכי טעימים! ובתאילנד – אם קיבלתם הרבה מהם בתחתית השקית אז זה אומר שפינקו אתכם.
יש כאלו שאת הבלילה שנותרת מערבבים עם שרימפסים מיובשים , יש שמוסיפים עלי פאנדן מטוגנים שמוסיפים ניחוח.
כל אחד והוריאציות שלו.

כמה דגשים חשובים

המתכון שלפניכם מכיל קמח אורז וזהו מתכון טבעוני וללא גלוטן.
עם אותו מתכון אפשר גם לטגן עוד ירקות, למשל בתאילנד מטגנים כך גם דלעת, בטטה, טארו ועוד.

שימו לב שהמתכון מכיל שבבי קוקוס.
בתאילנד משתמשים בשבבים טריים של בשר קוקוס בוגר, כלומר החלק הלבן והקשה שבתוך אגוז הקוקוס.
במידה ויש לכם אפשרות להשיג רק את שבבי הקוקוס המיובשים חשוב לערבב אותם עם מעט מים חמימים למשך כ-10 דקות
כי אחרת הם יספגו את כל הנוזלים בבלילה.

שבבי קוקוס טרי

אז בואו נתחיל!


מתכון לבננה מטוגנת תאילנדית

מתכון בננה מטוגנת

רכיבים:

4-5 בננות בשלות במידה אבל לא יותר מידי (צהובות)
3/4 כוס קמח אורז
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/3 כוס שבבי קוקוס טרי (או 1/3 כוס שבבי קוקוס יבש מעורבב עם 2 כפות מים חמים)
2 כפות שומשום
1/3 כוס + 2 כפות מים
שמן נייטרלי לטיגון

הוראות הכנה:

1. מקלפים את הבננות, חוצים אותן ל-2 ופורסים אותן לחתיכות בעובי של כס"מ.

איך מכינים בננה מטוגנת מתכון תאילנדי איך מכינים בננה מטוגנת מתכון תאילנדי

 

2. מערבבים את כל הרכיבים יחד בקערה (קמח אורז, סוכר, קוקוס, אבקת אפיה, מלח, שומשום ומים)

איך מכינים בננה מטוגנת מתכון תאילנדי

3. ממלאים שמן בסיר בגובה של כ 4 ס"מ ומחממים לכ 160 מעלות צלזיוס (אש בינונית עד נמוכה).
טובלים את הבננות בבלילה ומכניסים מיד לשמן, ומטגנים לכ7 דקות עד שהבננות מקבלות גוון חום עמוק ועשיר.

איך מכינים בננה מטוגנת מתכון תאילנדי

שימו לב שהביעבוע של השמן צריך להיות ביעבוע רגוע וחשוב לערבב אותן כל הזמן כדי שלא ידבקו אחת לשניה.
אנחנו רוצים לשמור על חום בינוני-נמוך כדי שיהיה זמן לבלילה שעוטפת את הבננות להפוך לקריספית מבלי להישרף.

4. אחרי מספר דקות – משהו כמו 7-8 דקות, כשהן מוכנות מוציאים אותן החוצה מהשמן ומעבירים לרשת צינון או לנייר סופג למספר דקות.

איך מכינים בננה מטוגנת מתכון תאילנדי

5. מגישים אותן מיד כשהן התקררו מעט ונהיו קריספיות, ואל תשכחו להוסיף כל השבבים הקטנים של הבלילה שהתפזרו בשמן.

איך מכינים בננה מטוגנת מתכון תאילנדי

חג שמח 🙂
פו ושירן סינגהנארט


הכנת את המתכון? נשמח לראות את היצירות שלך באינסטגרם!

מצלמים תמונה ומוסיפים את ההאשטאג jaithaicooking#
מתייגים אותנו בסטורי jai_thai_cooking@ ונשמח לפרגן לך (:

רוצה ללמוד איך להכניס את הטעמים של תאילנד למטבח שלך?

קורס פותחים שולחן תאילנדי  לפרטים נוספים
קורס המטבח הטבעוני התאילנדי  לפרטים נוספים


כבר הצטרפת לקהילת משוגעים על אוכל תאילנדי  בפייסבוק?

פו מדגים בלייב הכנה של מגוון מנות תאילנדיות
אפשר להצטרף ולשאול אותנו שם כל שאלה 🙂


 

כתיבת תגובה

תפריט נגישות