בננה מטוגנת בציפוי קריספי | Gluai kheak

לכבוד חנוכה החלטנו לפנק אתכם במתכון אהוב עלינו במיוחד- בננה מטוגנת בציפוי קריספי עם זרעי שומשום ושבבי קוקוס.
בתאילנד זהו אוכל רחוב נפוץ שאוכלים כחטיף בין הארוחות, ומכיוון שהוא מטוגן בשמן בטיגון עמוק הוא מתאים לנו בדיוק בבית התאילנדי-ישראלי שלנו כמאכל לחנוכה.

בשפה התאית "גלואי" זה בננה ו"קהאק" הוא כינוי לאנשים ממוצא דרום אסייתי כך שהמנה הזו היא ככל הנראה השפעה מוסלמית שהגיע למטבח התאילנדי.

בתאילנד סוג הבננה שמשמש למנה הזו זהו סוג שנקרא glaui namwa
אלו בננות קטנות ושמנמנות עם צלעות מחודדות ומשתמשים בהן כשהן צהובות ועדין מעט ירוקות.

בננה תאילנדית בננה תאילנדית קטנה

אבל בארץ לא יצא לנו לפגוש אותן אז תוכלו להשתמש בבננות הרגילות שתמצאו.
הבננות צריכות להיות מתוקות אבל לא בשלות מידי כיוון שהבננה צריכה לשמור על הצורה והמרקם, אז בננות צהובות ובשלות יהיו טובות.
כאן השתמשנו בשני הסוגים ושניהם יצאו נהדר, השוני הוא במרקם של הבננה עצמה.

התאילנדים מעריכים את המנה הזו לפי הקריספיות שלה,
וכאן חשוב גם להדגיש שהחלקיקים הקטנים של הבלילה שמטפטפים אל השמן הרותח בזמן שמכניסים את הבננות הם החלק האהוב ולא מוותרים עליו!
החלקיקים הקריספיים האלו – הם הכי טעימים! ובתאילנד – אם קיבלתם הרבה מהם בתחתית השקית אז זה אומר שפינקו אתכם.
יש כאלו שאת הבלילה שנותרת מערבבים עם שרימפסים מיובשים , יש שמוסיפים עלי פאנדן מטוגנים שמוסיפים ניחוח.
כל אחד והוריאציות שלו.

המתכון שלפניכם מכיל קמח אורז וזהו מתכון ללא גלוטן.
עם אותו מתכון אפשר גם לטגן עוד ירקות, למשל בתאילנד מטגנים כך גם דלעת, בטטה, טארו ועוד.

* שימו לב שהמתכון מכיל שבבי קוקוס. בתאילנד משתמשים בשבבים טריים של בשר קוקוס בוגר, כלומר החלק הלבן והקשה שבתוך אגוז הקוקוס.
במידה ויש לכם אפשרות להשיג רק את שבבי הקוקוס המיובשים חשוב לערבב אותם עם מעט מים חמימים למשך כ-10 דקות
כי אחרת הם יספגו את כל הנוזלים בבלילה.

שבבי קוקוס טרי
שבבי קוקוס טרי

אז בואו נתחיל!

רכיבים:

4-5 בננות בשלות במידה אבל לא יותר מידי (צהובות)
3/4 כוס קמח אורז
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/3 כוס שבבי קוקוס טרי (או 1/3 כוס שבבי קוקוס יבש מעורבב עם 2 כפות מים חמים)
2 כפות שומשום
1/3 כוס + 2 כפות מים
שמן נייטרלי לטיגון

הכנה

1. מקלפים את הבננות, חוצים אותן ל-2 ופורסים אותן לחתיכות בעובי של כס"מ.

 

2. מערבבים את כל הרכיבים יחד בקערה (קמח אורז, סוכר, קוקוס, אבקת אפיה, מלח, שומשום ומים)

3. ממלאים שמן בסיר בגובה של כ 4 ס"מ ומחממים לכ 160 מעלות צלזיוס (אש בינונית עד נמוכה).
טובלים את הבננות בבלילה ומכניסים מיד לשמן, ומטגנים לכ7 דקות עד שהבננות מקבלות גוון חום עמוק ועשיר.

שימו לב שהביעבוע של השמן צריך להיות ביעבוע רגוע וחשוב לערבב אותן כל הזמן כדי שלא ידבקו אחת לשניה.
אנחנו רוצים לשמור על חום בינוני-נמוך כדי שיהיה זמן לבלילה שעוטפת את הבננות להפוך לקריספית מבלי להישרף.

4. אחרי מספר דקות – משהו כמו 7-8 דקות, כשהן מוכנות מוציאים אותן החוצה מהשמן ומעבירים לרשת צינון או לנייר סופג למספר דקות.

5. מגישים אותן מיד כשהן התקררו מעט ונהיו קריספיות, ואל תשכחו להוסיף כל השבבים הקטנים של הבלילה שהתפזרו בשמן.

חג שמח 🙂
פו ושירן סינגהנארט

הכנתם את המתכון?
תייגו אותנו: jai_thai_cooking@ באינסטגרם והוסיפו את ההאשטאג: jaithaicooking#
ונשמח לפרגן לכם

Facebook Comments

כתוב/כתבי תגובה