מטבל בוטנים ושומשום שחור – מתכון מצפון תאילנד

בכפר קטן בצפון תאילנד בו אנחנו מבקרים כעת ישנו מטבל בוטנים ושומשום ייחודי 
שלא יצא לנו לפגוש במקומות אחרים בתאילנד. 
אוכלים אותו עם ירקות טריים בדגש על עלים ירוקים ופרחי מאכל מקומיים. 
הבסיס שלו הוא פרי התמרינד וסוכר דקלים,  
וכאן מכינים אותו מפרי התמרינד המקומי שגדל בסביבה. 
 
כבר טעמנו אותו בכמה וריאציות אצל אנשים שונים שהכינו אותו 
אבל הגירסה שהכי אהבנו היא זו שמוסיפים בה שומשום שחור.

אום שלימדה אותנו להכין אותו הסבירה שהיא מכינה אותו בכמות גדולה ושומרת במקרר,
וכשרוצה להשתמש היא מוסיפה לתוכו את הבוטנים והזרעים הקלויים ומגישה.

אתן לכם את הכמויות כפי שהיא לימדה אותנו ואתם תחליטו באיזו כמות להכין.

* שימו לב שבארץ ניתן להשיג את התמרינד כרכז נוזלי או את הפרי שארוז בוואקום.
הכי קרוב למה שמתואר כאן זה הפרי בוואקום אבל כיוון שהוא כולל את הסיבים ולפעמים גם גרעינים אז יש לסנן אותו.

1) יש להמיס את הפרי מאריזת הוואקום ביחס של 1:1 פרי ומים חמים, ואז להעביר דרך מסננת לקבלת מחית תמרינד.
לצורך המתכון כאן המיסו חצי כוס תמרינד בחצי כוס מים חמים, סננו למחית.

2) בסיר קטן מבשלים יחד עד להמסה:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר דקלים

3) כשנמס מוסיפים את מחית התמרינד שהכנו קודם, מערבבים יחד ומוסיפים רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל לבן או שחור.

4) מוסיפים 1 כפית שמן שומשום בכבישה קרה.

** במידה ורוצים לשמור במקרר אז לא מוסיפים את השמן שומשום והפלפל שחור,
וכך ניתן לשמור בקרור בכלי אטום עד שבועיים ופשוט להוסיף אותם בזמן ההגשה.

5) קולים על מחבת:  בוטנים, שומשום לבן ושומשום שחור ביחס של 2:1:1
למשל 2 כפות בוטנים, כף שומשום לבן וכף שומשום שחור.
ניתו גם לקלות בכמות גדולה ולשמור במקרר ל10 ימים ולהשתמש כתוספת לסלטים ותבשילים.

6) מאחדים את המרכיב הנוזלי של הרוטב ואת תערובת הזרעים והבוטנים ממש בזמן ההגשה.

7) מגישים לצד ירקות חתוכים גס ועלים שניתן לטבול ברוטב.

כאן בתאילנד אוכלים אותו עם מגוון עלים טריים שאותם טובלים ברוטב או מעמיסים מהרוטב בעזרת כפית על העלה ומקפלים אותו ואוכלים מיד.
תוכלו לגוון בעלי חסה, תרד, נענע, בזיליקום, כוסברה, עלי כרוב טריים, פרחי כובע הנזיר ועוד כיד הדמיון…


**אם בלתי ניתן למצוא תמרינד בוואקום, אפשר להשתמש ברכז הנוזלי, במקרה זה מומלץ להוסיף בהדרגה את הרכז לתערובת של הסוכר דקלים המומס במים וכל פעם לטעום כדי לאזן את הטעמים מכיוון שהרכז תרינד חמוץ יותר מפרי התמרינד התאילנדי.

בתאבון 🙂

פו ושירן סינגהנארט

Facebook Comments

כתוב/כתבי תגובה