פאד קראפאו

פאד קראפאו

מי שמכיר אותי מקרוב יודע:
ברגע שאני נוחת בתאילנד הדבר הראשון שאני עושה זה לאכול פאד קראפראו
איך שאני טועם את הביס הראשון, זהו  הגעתי הביתה! 

 כזו מנה פשוטה וטעימה – פשוט גאונות!  הגאונות שבפשטות
עד כדי כך שבשפה התאית אנחנו קוראים לה  "סן קיט" שמשמעותו: ללא מחשבה
כלומר, כשלא יודעים מה בא לאכול מכינים אותה וזהו. 

 ארוחה שלמה בצלחתשיא הפשטות! 

 כי בשונה ממה שחושבים, האוכל התאילנדי עשוי מרכיבים פשוטים, זמינים ויומיומיים,
כאלה שזמינים לנו בסביבתנו המיידית. 

 אז מה המנה הזו וממה היא מורכבת?
קראפראו הוא הבזיליקום התאילנדי ופאד משמעותו מוקפץ. 

 בשר קצוץ מוקפץ עם צ'ילי חריף ושום, ועם בזיליקום תאילנדי,
שאותו אנחנו מוסיפים רגע אחרי שסוגרים את האש,
מוגש לצד אורז לבן מאודה עם ביצת עין מעל. 

רכיבים:

400 גרם בשר בקר קצוץ
1-2 צ'ילי אדום חריף חתוך לרצועות דקות
4 שיני שום קלופות
200 גרם שעועית ירוקה
2 גזרים
צרור עלי בזיליקום טריים
2-3 כפות שמן קנולה
1-2 כפות רוטב פטריות
1 כף רוטב דגים
1 כף רוטב סויה כהה

אופן ההכנה:

1) מחממים את השמן במחבת.

2) בעזרת עלי ומכתש כותשים יחד את השום והצ'ילי.

מוסיפים אותם לשמן החם ומקפיצים עד שיוצא ריח.

3) מוסיפים את הבשר הקצוץ ומקפיצים יחד עד שמבושל.
אפשר להוסיף מעט מים אם נראה יבש.

4) מוסיפים את הגזר והשעועית הירוקה וממשיכים להקפיץ.

5) מוסיפים את רוטב הפטריות, רוטב דגים ורוטב סויה כהה.
** חשוב לזכור שזהו מתכון בסיס ואת הטעמים כאן יוצרים ומאזנים לפי הטעם, אז תרגישו חופשי לטעום והוסיף ולתקן לפי טעמכם.

6) מקפיצים הכל יחד וכשמוכן סוגרים את האש ומוסיפים חופן של עלי בזיליקום טריים ומערבבים יחד.

 

 

 

 

 

 

7) מגישים על מצע אורז לבן עם ביצת עין מטוגנת מעל

 בתאבון!

לקבלת עדכון על פוסטים חדשים מהבלוג הכניסו פרטים כאן

הסדנאות הקרובות:

18.12 | יד חנה (עמק חפר) | 18:00-21:30

20.12 | תלמי אלעזר | 10:00-13:30 **סדנת מאכלי ים תאילנדים**

3.1.2020 |פרדס חנה | 10:00-13:30

סגירת תפריט