פאד קאפאו

מי שמכיר אותי מקרוב יודע:
ברגע שאני נוחת בתאילנד הדבר הראשון שאני עושה זה לאכול פאד קראפראו!
איך שאני טועם את הביס הראשון, זהו – הגעתי הביתה!

כזו מנה פשוטה וטעימה – פשוט גאונות!  הגאונות שבפשטות
עד כדי כך שבשפה התאית אנחנו קוראים לה  "סן קיט" שמשמעותו: ללא מחשבה
כלומר, כשלא יודעים מה בא לאכול מכינים אותה וזהו.

ארוחה שלמה בצלחת – שיא הפשטות!

כי בשונה ממה שחושבים, האוכל התאילנדי עשוי מרכיבים פשוטים, זמינים ויומיומיים,
כאלה שזמינים לנו בסביבתנו המיידית.

אז מה המנה הזו וממה היא מורכבת?
קראפראו הוא הבזיליקום התאילנדי ופאד משמעותו מוקפץ.

בשר קצוץ מוקפץ עם צ'ילי חריף ושום, ועם בזיליקום תאילנדי,
שאותו אנחנו מוסיפים רגע אחרי שסוגרים את האש,
מוגש לצד אורז לבן מאודה עם ביצת עין מעל.

בסרטון הבא פו לוקח אתכם לראות איך נראה הפאד קפאו במסעדה מקומית בכפר בצפון תאילנד

רכיבים:

400 גרם בשר בקר קצוץ
1-2 צ'ילי אדום חריף חתוך לרצועות דקות
4 שיני שום קלופות
200 גרם שעועית ירוקה
2 גזרים
צרור עלי בזיליקום טריים
2-3 כפות שמן קנולה
1-2 כפות רוטב פטריות
1 כף רוטב דגים
1 כף רוטב סויה כהה

אופן ההכנה:

1) מחממים את השמן במחבת.

2) בעזרת עלי ומכתש כותשים יחד את השום והצ'ילי,
מוסיפים אותם לשמן החם ומקפיצים עד שיוצא ריח.

3) מוסיפים את הבשר הקצוץ ומקפיצים יחד עד שמבושל.
אפשר להוסיף מעט מים אם נראה יבש.

4) מוסיפים את הגזר והשעועית הירוקה וממשיכים להקפיץ.

5) מוסיפים את רוטב הפטריות, רוטב דגים ורוטב סויה כהה.
** חשוב לזכור שזהו מתכון בסיס ואת הטעמים כאן יוצרים ומאזנים לפי הטעם,
אז תרגישו חופשי לטעום להוסיף ולתקן לפי טעמכם.

6) מקפיצים הכל יחד וכשמוכן סוגרים את האש,
מוסיפים חופן של עלי בזיליקום טריים ומערבבים יחד.

7) מגישים על מצע אורז לבן עם ביצת עין מטוגנת מעל

הכנתם? שתפו תמונה ותייגו אותנו באינסטגרם jai_thai_cooking
ממש נשמח לראות ולפרגן 🙂

את המנה הנפלאה הזו ועוד הרבה מנות מעולות אפשר ללמוד איתנו
בקורס אונליין פותחים שולחן תאילנדי עם פו סינגהנארט

בשלו בהנאה ובתיאבון
פו ושירן סינגהנארט

Facebook Comments

כתיבת תגובה