בננות בחלב קוקוס מתוק | kluai buat chi

בתאילנד הקונספט של קינוח בסיום הארוחה לא ממש קיים, ואם כן אז זה יהיה לרוב פירות טריים.
המתוקים התאילנדים נאכלים כחטיף בין הארוחות או כארוחה בפני עצמה,
והם לרוב יהיו מבוססים על מרכיבים כגון קוקוס וחלב קוקוס, אורז ופירות או ירקות.

הקינוח שלפניכם הוא מהיר הכנה, עם מרכיבים פשוטים וזמינים ומתאים לכל ארוחה ולכל עונה.
אפשר לאכול אותו חם או להמתין שיצטנן ולאכול בטמפרטורת החדר, ואפשר גם לאכול אותו קר מהמקרר.

בתאילנד מכינים אותו עם בננות קטנות אבל כל בננה תתאים במקרה הזה,
אבל שימו לב שהבננות לא בשלות מידי (אפשר אפילו כמעט בשלות) ושאתם לא מבשלים אותן יותר מידי במרק.
צריך להישאר להן מרקם לעיס ורך.

בתאילנד המנה הזו יכולה בקלות להיות מוגשת במתיקות מאוד גבוהה,
אבל השילוב של החלב קוקוס עם המתיקות של בננה מאפשרים להנות מהמנה הזו גם עם מעט מאוד סוכר או ללא סוכר.
תוכלו לאזן את המתיקות לפי טעמכם.
המלח במנה מקפיץ את כל שאר הטעמים ומעצים את הטעם של החלב קוקוס וממש מומלץ לא לוותר עליו.

רכיבים:
8 בננות קטנות או 4 בננות רגילות (לא בשלות מידי)
1 כוס חלב קוקוס
1 כוס מים
1/4 כוס סוכר (אפשר פחות ואפשר יותר לפי טעמכם)
1/4 כפית מלח

 

הכנה:

1. קלפו את הבננות וחיתכו אותן לחצי לאורכן, ואז חיתכו לחתיכות של כ5 ס"מ.

2. הכניסו את הבבנות יחד עם כל שאר הרכיבים לסיר קטן
והביאו לרתיחה על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב.

3. כשמגיע לרתיחה הנמיכו את האש ותנו לזה לבעבע ולהתבשל למשך 2-3 דקות נוספות
עד שהבננות מעט מתרככות אבל לא מתפרקות.

4. כבו את האש ותטעמו – אם חסר לכם סוכר אפשר בשלב זה להוסיף ולערבב עד שימס.
5. אפשר להגיש חמים, בטמפרטורת החדר או מקורר.

בתאבון 🙂


הכנתם את המתכון? נשמח לראות את היצירות שלכם באינסטגרם!
צלמו תמונה והוסיפו את ההאשטאג jaithaicooking#
תייגו אותנו בסטורי jai_thai_cooking@ ונשמח לפרגן לכם (:

בקהילת הפייסבוק: משוגעים על אוכל תאילנדי  פו מדגים בלייב הכנה של מגוון מנות תאילנדיות
מוזמנים להצטרף ולשאול אותנו שם כל שאלה 🙂

רוצים ללמוד איך להכניס את הטעמים של תאילנד למטבח שלכם?
הצטרפו לקורס >>   פותחים שולחן תאילנדי עם פו סינגהארט

Facebook Comments

כתיבת תגובה