קהאו סוי – קארי נודלס של צפון תאילנד

אם יש מנה שהיא הפיוז'ן פוד האולטימטיבי זו ללא ספק תהיה מנת הדגל של צפון תאילנד – קהאו סוי
ואם יצא לכם לבקר בצפון תאילנד ובצ'יאנג מאי, בטוח גם טעמתם אותה.
ואם לא – אז הנה לכם המלצה חמה להיכרות עם מנה מקומית, עשירה ומחממת בטעמים ומרקמים קונטראסטים:

קהאו סוי – הקארי של צפון תאילנד

מרק נודלס עשיר ומנחם של קארי שמתבשל בחלב קוקוס ועוף,
מוגש עם אטריות ביצים קריספיות מעל, בצלצלי שאלוט סגול, חמוצים תאילנדים, ליים וצ'ילי.

זו מנה שהגיעה למטבח התאילנדי עם מהגרים סינים-בורמזים מוסלמים במאה ה15 או ה16 ,
וקיבלה בתאילנד את הטוויסט התאילנדי מבחינת יצירת הטעמים והשימוש בחומרי גלם מקומיים.
בקהאו סוי הסיני המקורי למשל לא היה שימוש בחלב קוקוס, וזה נוסף יותר מאוחר בהתאמה לחיך התאילנדי.
מחית הקארי של הקהאו סוי שונה ממחיות הקארי התאילנדיות ומכילה גם תבלינים בהשפעת המטבח המוסלמי כמו הל, שורש כורכום טרי, וזרעי כוסברה.
הנודלס שבהן משתמשים במנה הזו הן אטריות ביצים צהובות שנקראת בשפה תאילנדית – בא מי.
השימוש באטריות מבושלות במרק ביחד עם אטריות קריספיות וקראנצ'יות  יחד עם חריפות עדינה של הקארי וכל התוספות שמצטרפות למנה יוצרות מסיבה של מרקמים וטעמים בכל ביס.

 

התאהבות מטעימה ראשונה מובטחת ♡

חורף נעים וחמים
פו ושירן סינגהנארט

ואם מעניין אותך ללמוד להכין אותה יחד עם עוד תבשילים תאילנדים מחממים,
אנחנו מזמינים אותך להצטרף אלינו לסדנה חדשה ומיוחדת :
~ סדנת חורף חם בטעמים של תאילנד ~
לפרטים נוספים ליחצו כאן

Facebook Comments

כתוב/כתבי תגובה