בלוג

מטבל בוטנים ושומשום שחור – מתכון מצפון תאילנד

בכפר קטן בצפון תאילנד בו אנחנו מבקרים כעת ישנו מטבל בוטנים ושומשום ייחודי שלא יצא לנו לפגוש במקומות אחרים בתאילנד. אוכלים אותו עם ירקות טריים בדגש על עלים ירוקים ופרחי מאכל מקומיים. הבסיס שלו הוא פרי התמרינד וסוכר דקלים,  וכאן מכינים אותו מפרי התמרינד המקומי שגדל בסביבה.  כבר טעמנו אותו בכמה וריאציות אצל אנשים שונים שהכינו אותו אבל הגירסה שהכי אהבנו … המשך קריאה

מרק טום יאם קונג (שרימפס)

"כשאני מתחיל להרגיש חולה הדבר הראשון שעולה לי במחשבה זה טום יאם! שיעול, כאב ראש וחוסר חיוניות – תנו לי קערה חמה של טום יאם עם אורז וזה מושלם בשבילי. כבר מהריח אני מיד נזכר עד כמה האוכל התאילנדי מחובר לרפואה העממית. למעשה האוכל ועשבי התבלין הרפואיים התאילנדים בלתי ניתנים להפרדה כיוון שרוב המרכיבים שמשתמשים … המשך קריאה

קאנום גלואיי – kanom gluay ממתק תאילנדי מסורתי של קרם בננה וקוקוס מאודה

השנה יצא לי להגיע לתאילנד בדיוק ליום הילד, יום הילד נחגג בתאילנד בשבת השנייה של ינואר בכל שנה. בשפה התאית הוא נקרא wan dek, ונחגג בפעילויות כייפיות לילדים. אני נזכר איך בעצמי בתור ילד הייתי מחכה ליום הזה, יום שכולו מלא בפעילויות של כיף, צעצועים במתנה ומלאאאא אוכל טעים. הייתי דוחק באמא שלי שנצא אל ההמון,  … המשך קריאה

פאד קאפאו

פאד קראפאו

מי שמכיר אותי מקרוב יודע:
ברגע שאני נוחת בתאילנד הדבר הראשון שאני עושה זה לאכול פאד קראפראו!
איך שאני טועם את הביס הראשון, זהו – הגעתי הביתה! 
כזו מנה פשוטה וטעימה – פשוט גאונות המשך קריאה