תאילנד ארץ הקוקוס

תאילנד היא ארץ הקוקוסים 🌴🥥🌴🥥
קוקוס בשפה התאית: מא-פראו.

תאילנד התברכה ברצועת חוף ארוכה ושפע של איים שטופי שמש, שם עצי הקוקוס גדלים להם במזג אויר טרופי, חם וגשום.
בתרבות התאילנדית הקוקוס משמש בחיי היומיום במגוון אופנים:
מהגזע והענפים בונים בתים ורהיטים, מקליפות הקוקוס יוצרים כלי בית וכלי בישול, מהענפים העלים והסיבים יוצרים גגות ומחצלות. מבשר הקוקוס הבוגר מפיקים את שמן הקוקוס שמשמש לקוסמטיקה וכבסיס לשמני עיסוי ומרפא, ואת חלב הקוקוס שמשמש לבישול תבשילי קארי וקינוחים.
וכמובן שאוכלים את הבשר הטרי, ושותים את מי הקוקוס הצלולים.


הקוקוס התאילנדי

לקוקוס התאילנדי טעם מתוק ועשיר והמים שבו מכילים שפע מינרלים וחומרי הזנה בריאים,
מעבר לזה שהוא מנחם ומחיה גוף ונפש.
את הקוקוס צורכים בכל מיני שלבי בשלות: כשהקוקוס צעיר וירוק שותים את המיץ הצלול שבו שיש לו מתיקות וניחוח עדינים והוא מרענן ועוזר לצנן את הגוף. כשפרי הקוקוס מתבגר נוצרת שכבת בשר לבנה ועבה בתוך קליפת הקוקוס וממנה מייצרים את חלב הקוקוס הארומטי ושמן הקוקוס.
עץ קוקוס קוקוס

חלב קוקוס (גאטי)

את חלב הקוקוס סוחטים מתוך בשר הקוקוס הלבן והעבה של קוקוס בוגר.
הטעם שלו עשיר ושומני עם מתיקות מעודנת בניחוח קוקוס.
בבישול התאילנדי חלב הקוקוס משמש כבסיס לתבשילי הקארי של דרום תאילנד, לעיבוי מרקים כמו טום קהא וקהאו סוי (מרק הנודלס המפורסם של צפון תאילנד) ונמצא בשימוש רב בקינוחים ומתוקים כמו למשל בגלואי בואט צ'י (בננות בחלב קוקוס מתוק), פודינג טפיוקה בחלב קוקוס, מנגו סטיקי רייס ועוד.
באופן מסורתי חלב הקוקוס משוייך למטבח של דרום תאילנד והאיים, שם הוא גדל בשפע והשימוש בחלב קוקוס טרי בתבשילי הקארי נפוץ מאוד.

קהאו סוי (מרק קארי נודלס של צפון תאילנד)
קהאו סוי מרק קארי נודלס

גלואי בואט צ'י - בננות בחלב קוקוס

פודינג טפיוקה בחלב קוקוספודינג טפיוקה בחלב קוקוס עם פירות


בסרטון הבא פו מסביר על חלב קוקוס 🌴

🥥מה ההבדל בין חלב קוקוס לקרם קוקוס?
🥥באיזה מנות משתמשים בכל אחד מהם?
🥥ואיך בוחרים מבין המותגים הרבים שיש בשוק?

איך מכינים חלב קוקוס בבית ?

אם תירצו לנסות, תוכלו להכין חלב קוקוס בבית.
תצטרכו בשר פרי קוקוס טרי ובוגר, חתוך ומגורד לשבבים קטנים
מים חמים ובד לסחיטה.
את בשר הקוקוס מגרדים לשבבים, משרים במים חמים,
וכשמצטנן מעסים וסוחטים בעזרת הידיים את הבשר של הקוקוס עד שהוא נשאר יבש מהנוזלים.
מה שיתקבל הוא נוזל לבן ושומני של חלב הקוקוס.
כשנותנים לו לעמוד לזמן מה במקרר, השמן של חלב הקוקוס צף למעלה וזהו בעצם הקרם קוקוס.
(בתעשייה מייצרים את התהליך הראשוני ללא מים בעזרת מכונות כבדות שסוחטות את הנוזל מתוך בשר הקוקוס)
לאחר מכן נעשית סחיטה שניה מתוך אותו בשר קוקוס ע"י הוספת מים חמים וחזרה על אותו תהליך סחיטה, מתקבל נוזל יותר בהיר ודליל וזהו בעצם החלב קוקוס (נקרא גם נוזל קוקוס).
סחיטה שלישית של אותו בשר קוקוס מניבה חלב קוקוס אפילו עוד יותר דליל ובהיר שמשמש לתבשילי בשר,מרקים, ותבשילי קארי.
קוקוס בוגר ממוצע מניב בערך כוס אחת של קרם קוקוס ועוד 1-2 כוסות של חלב קוקוס (תלוי ברמת הריכוז של החלב).

 

שיהיה יום נפלא ומלא בקוקוסים 🏝
פו ושירן


אהבתם את הסרטון? מוזמנים להירשם לערוץ היוטיוב שלנו לעוד תוכן בוידאו!
ג'אי תאי – תאילנד במטבח שלך

בקהילת הפייסבוק: מבשלים תאילנדי עם פו סינגהנארט פו מדגים בלייב הכנה של מגוון מנות תאילנדיות
מוזמנים להצטרף ולשאול אותנו שם כל שאלה 🙂

רוצים ללמוד איך להכניס את הטעמים של תאילנד למטבח שלכם?
הצטרפו לקורס >>   פותחים שולחן תאילנדי עם פו סינגהארט   

 

Facebook Comments

כתיבת תגובה