איך להכין אורז תאילנדי מאודה בסיר אורז חשמלי

תאילנדים אוכלים אורז כל יום – לפעמים אפילו 3 פעמים ביום!

גדל בתאילנד במשך אלפי שנים עם מגוון של יותר מ 3500 זנים שונים של אורז בתוך גבולות תאילנד בלבד!!
חלקם מתורבתים וחלקם פראיים, לאורז יש מקום של כבוד בתרבות התאילנדית והוא מהווה מרכיב מרכזי במטבח ובתזונה התאילנדית.

בכל רחבי תאילנד במטבח הביתי, במסעדה או בדוכני הרחוב, האורז מבושל בסירי אורז חשמליים בכל הגדלים ומכל מיני סוגים ומותגים, וזוהי הדרך המקובלת ביותר לבישול אורז תאילנדי מאודה.

סיר אורז חשמלי מאפשר לכם לבשל אורז מאודה רך ומושלם בדיוק בטקסטורה הנכונה

בהכנה נכונה האורז יוצא רך ואוורירי ושומר על המרקם והניחוח הייחודי בהתאם לסוג ולאיכות האורז.
קל לתפעול, קל לניקוי, אינו דורש תחזוקה מיוחדת ומתאים לשימוש יומיומי.
אפשר לבשל בו גם אורז דביק, אורז מלא ועוד מגוון דגנים כמו שיבולת שועל, קינואה, גריסים ועוד.

איזה סוג אורז מתאים לאוכל תאילנדי?

אורז יסמין איכותי מיובא מתאילנד הוא האורז המומלץ ורצוי מאוד שיהיה מיבול חדש, כלומר שגרגר האורז טרי עם אחוזי לחות גבוהים, אורז כזה יצטרך כמות מועטה יותר של מים לבישול.
אורז שעבר הרבה זמן מהבציר שלו, שהספיק להתיישן על ספינת ההובלה, במחסני המשווקים ועל מדפי החנויות יתן טעם וניחוח פחות טובים לכן כדאי לבדוק את התאריך ולוודא שהאורז כמה שיותר טרי.
עם זאת, אם לא ניתן להשיג אורז יסמין טרי באיכות טובה, כל אורז מסוג אורז ארוך יתאים לאוכל תאילנדי.
חשוב לשים לב שכמות המים שהאורז צריך לבישול משתנה בהתאם לסוג האורז ולטריות שלו, לכן לפעמים תצטרכו פשוט להתנסות כדי לדעת.

איך עובד סיר אורז חשמלי?

סיר אורז מביא את המים לרתיחה במהירות בזכות הסביבה האטומה שבתוך הסיר. חיישן חום בתוך הסיר מודד את טמפרטורת המים עד שמגיעים לנקודת הרתיחה שלהם וכשהאורז ספג את המים הסיר יעבור ממצב של בישול (cook) למצב של חימום (warm).
אחרי שהסיר שינה מצב כדאי להמתין עוד כ5 דקות לפני פתיחת המכסה כדי לאפשר לאורז להמשיך לספוג את האדים שבסיר. מאותה סיבה גם חשוב מאוד לא לפתוח את מכסה הסיר במהלך הבישול.
שימו לב שלמותגים שונים יש הוראות הכנה שונות וחשוב לקרוא את ההוראות ולהכין בהתאם לסוג האורז שאתם מכינים.


הוראות הכנה:

1. שוטפים את האורז במים זורמים, מערבבים אותו מעט בעזרת הידיים ושופכים את המים

איך מכינים אורז תאילנדי מאודה בסיר אורז חשמלי איך מכינים אורז תאילנדי מאודה בסיר אורז חשמלי
2. מוסיפים מי שתיה בכמות של 1.5 כוס מים לכוס אורז לבן (תלוי בסוג האורז, באיכות ובטריות שלו)
3. מכסים את הסיר, מחברים לחשמל ומעבירים את המתג למצב:  COOK ונותנים לאורז להתבשל מבלי לפתוח את המכסה.
4. כשהמתג עובר למצב WARM, האורז מוכן! מומלץ להמתין מספר דקות לפני פתיחת המכסה.


בסרטון הבא פו מדגים הכנת אורז בסיר אורז ונותן כמה דגשים וטיפים חשובים:


אהבתם את הסרטון?
מוזמנים להירשם לערוץ היוטיוב שלנו לעוד תוכן בוידאו!
ג'אי תאי – תאילנד במטבח שלך

בקהילת הפייסבוק: מבשלים תאילנדי עם פו סינגהנארט פו מדגים בלייב הכנה של מגוון מנות תאילנדיות
מוזמנים להצטרף ולשאול אותנו שם כל שאלה 🙂

רוצים ללמוד איך להכניס את הטעמים של תאילנד למטבח שלכם?
הצטרפו לקורס אונליין >>   פותחים שולחן תאילנדי עם פו סינגהארט   

 

Facebook Comments

כתיבת תגובה